zondag 22 mei 2011

Waarom ik op Vibram FiveFingers loop

Waarom loop ik op die kekke Vibram FiveFinger slippers? Een snee of een beetje pijn boeit me niet. Op een klein steentje trappen met Vibrams doet nog steeds pijn. 


Bescherming
Een snee of wond heeft tijd nodig om te helen. Met een opbouwschema wat al tenenkrommend langzaam is vind ik nog meer vertraging onacceptabel. Een week of langer pauze terwijl je zit te wachten op het genezen van een gat in je voet is de voornaamste reden dat ik ze draag. Bescherming van kou, nattigheid en hondendrollen is natuurlijk ook erg alleraardigst.
Beste alternatief
Ik zocht een manier goed te landen op mijn voorvoet. Inmiddels weet ik dat daar vele alternatieve of minimalistische hardloopschoenen voor beschikbaar zijn. Het voordeel van de Vibrams vind ik dat ze geen platte harde zool hebben. De zool beweegt beter met je voet mee dan bij andere schoenen. Daardoor is er geen verstoring door schokdempende lagen. Het resultaat is dat je voeten sterker moeten worden net zoals bij 'puur' blootvoetshardlopen.

Drop em like it's hot
Mocht ik ooit een betere of meer prettige schoen vinden dan laat ik ze vallen als een baksteen. Net zoals ik ooit hardloopschoenen heb laten vallen. Ik heb maar één doel in hardlopen: ervan genieten. Als ik een kans krijg experimenteer ik graag met bijvoorbeeld Innov-8, Merrell of Terra Plana's. Voor nu werken mijn VFF sprints nog prima!

Info
Wiki
Officiële Nederlandse pagina
Officiële Europese pagina

Waar zijn ze te koop?
  • Bever Zwerfsport heeft ze soms. 
  • In Tilburg kan je terecht bij Anyones Running. Tot dusver de enige gespecialiseerde winkel in Nederland. Ik moet er nog een keertje langs. 
  • Online.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten